Kari Hokkanen eläkkeelle yli 30 vuoden työuran jälkeen

Finsen pitkäaikaisin työntekijä Kari Hokkanen jäi eläkkeelle yli 30 vuoden työuran jälkeen.

Finsen pitkäaikaisin työntekijä Kari Hokkanen jäi eläkkeelle yli 30 vuoden työuran jälkeen. Hokkasen työura on siitä erikoinen, että hän on työskennellyt firmassa sekä työnantajan että työntekijän roolissa.

– 1990-luvun alussa olin töissä Mootek-nimisessä konepajassa, joka teki konkurssin. Me neljä entistä työntekijää ostettiin konkurssipesä. Sitten Hyppösen Pertti tuli meille töihin työnjohtajaksi ja parin vuoden päästä hän halusi ostaa koko firman. Mielelläni myin. Sen verran ehdin olla yrittäjänä lama-aikaan, että huomasin, ettei se homma ole aina herkkua, muistelee Hokkanen.

Pertti Hyppönen oli siis aluksi työntekijänä Kari Hokkasen firmassa, kunnes roolit kääntyivät toisinpäin. Firman nimi vaihtui Lievestuoreen Metallimiehet Oy:ksi ja siitä Finseksi. Hokkanen työskenteli samassa firmassa yli 30 vuoden ajan.

Koneet ja tarkkuus ovat kehittyneet

– Kaikki koneet ovat muuttuneet valtavasti 30 vuodessa. 1980-luvun hitsaaja ei osaisi edes käynnistää nykyistä hitsauskonetta. Nykyisin hitsaaminen on kyllä helpompaa ja työn jälki tarkempaa.

Hokkanen teki aikoinaan teollisuuden kuljettimia, sen jälkeen kuorma-autojen polttoainetankkeja, työskenteli pitkään putkentaivutuskoneella ja oli viimeiset vuodet laitosmiehenä.

– Antti oli vasta 15-vuotias, kun hän tuli töihin. Oltiin monta vuotta kahdestaan putkikoneella. Ollikin aloitti hitsaamisen suunnilleen yhtä nuorena, muistelee Hokkanen nykyistä toimitusjohtajaa Antti Hyppöstä ja tehtaanjohtajaa Olli Hyppöstä.

Hokkasen pitkästä työhistoriasta kertoo sekin, että muiden “vanhaksi halliksi” kutsuma halli on Hokkasen mielestä “uusi halli”, sillä hän muistaa alkuperäisen hallin jossa työt aloitettiin. Tilat ovat kasvaneet koko ajan, samoin henkilöstömäärä.

– Asun kolmen kilometrin päässä tehtaalta ja sanoin läksiäisissä, että kyllä minä tulen välillä käymään. Finsellä on Lievestuoreella hyvä maine työllistäjänä.

Pari viikkoa eläkkeellä ollut Hokkanen ei ole ehtinyt tylsistyä. Autotalli on siivottu ja yhden huoneen remontti alkamassa. Paljon aikaa on kulunut myös viiden lapsenlapsen kanssa.

– Tein nelipäiväistä viikkoa viimeisen vuoden, joten ehdin vähän totutella vapaa-aikaan. Enköhän minä ajan saa kulumaan. Onneksi olen suht hyvässä kunnossa, niin voin touhuta ja reissata, kunhan korona vaan helpottaa.

Työkaverit saattelivat Kari Hokkasen eläkkeelle yli 30 vuoden työuran jälkeen. Hokkanen on toiminut firmassa sekä yrittäjänä että työntekijänä.
Työkaverit saattelivat Kari Hokkasen eläkkeelle yli 30 vuoden työuran jälkeen. Hokkanen on toiminut firmassa sekä yrittäjänä että työntekijänä.

← Kaikki uutiset